Om oss

En
industriromantisk arena för utveckling och möten mellan människor.

En ny del av historien

NSME är i grunden en bilfabrik från 1899. Eller ja, byggnaden skulle bli Sveriges första bilfabrik, men när den väl stod på plats hade amerikanerna börjat tillverka bilar på löpande band. Fabrikören och pionjären Johan Victor Svensson tvivlade på att den svenska produktionen skulle räcka till. Han började i stället tillverka tändkulemotorer, vilket blev en sådan succé att fabriken växte till att bli en av landets största industriella arbetsplatser.

Men visst skulle bilar rullas ut från fabriken. 1937 tog Philipsons över lokalerna för att montera utländska bilar på svensk mark. Bildelar från DKW, Dodge, Chrysler och Mercedes skickades i stora trälådor för att sättas samman i fabriken. Man försöker även att tillverka en egen bil. Philipin är tänkt att bli den nya svenska folkbilen, men bilhandlarna vänder sig till Trollhättan och satsar på den mer moderna Saab 92.

Sekel och decennier har passerat sedan motorer tillverkades och bilar sattes samman i den gamla fabriken. Delar blir fortfarande helheter innanför tegelväggarna, men fabriken har öppnats upp för att bli en plats för fler. En plats för dem som vill göra affärer, utbyta tankar, förmedla visioner, spela in nytt eller ha en vanlig arbetsdag i annorlunda miljö. Idag är NSME en industriromantisk arena för utveckling och möten mellan människor.

Om Nacka Strand

Mellan storstadspulsen och skärgårdslugnet hittar du Nacka Strand. En spirande stadsdel som bubblar av nysatsningar, nyetableringar och invigningar. Området som växer successivt med bostäder, restauranger, service och kommunikationer skapar perfekta förutsättningar för möten och företagande. Här finns allt nära, och kanske är det just närheten till både liv och lugn som gjort att några av Sveriges mest lönsamma företag samlats just här.

Det lilla torget i centrum är stadsdelens knutpunkt, i anslutning finns allt från bageri, restauranger, busstorg och blomsterbutik till kemtvätt, frisör, bank och tandläkare.  Här finns också ett skärgårdshotell med strålande utsikt över Stockholms inlopp.

Vill du skapa
nytt i historisk
miljö?

Kontakta oss