Ny krögare

Ny stjärnkrögare på menyn

Nu står det klart att Pontus Group blir vår nya helhetsleverantör av mat och dryck. Det är goda nyheter för oss, men framför allt för alla arrangörer och besökare.

I dag driver Pontus Frithiof ett imperium av olika restauranger och gastronomiska upplevelser under namnet Pontus Group. Om etableringen i Nacka Strand, säger Pontus så här i ett pressmeddelande från Alecta Fastigheter, förvaltare av fastigheten för Nacka Strand Möten & Event.

– Vi ser stora möjligheter med de havsnära lokalerna i Nacka Strand. Tillsammans med At Event och Alecta Fastigheter kommer vi att skapa något som saknar motstycke i Sverige. Vår ambition är att lyfta mat och service till en helt ny nivå, säger Pontus Frithiof, som personligen kommer att arbeta i projektet.

Pontus Frithiof är fortfarande en av landets klarast lysande stjärnor på den svenska krögarhimlen. Redan 1999, som 27 åring får han förtroende att öppna ”Pontus in the Green House” i Stockholm, Gamla Stan. Om det blev succé? Ett år efter öppning utses restaurangen till Sveriges bästa enligt 199 bord (numera White Guide) och till landets bästa affärsrestaurang av Dagens Industri. Senare utnämnds Pontus även till ”Årets Krögare” och tilldelas Gastronomiska Akademins Guldmedalj.

Förutom samarbetet med Pontus, har även event- och mässarrangören At Event tagit över ansvaret för drift och försäljning. Med denna satsning vill göra Nacka Strand till en än mer attraktiv destination med ett innehåll som lockar besökare från hela världen.